A gyerekcipoabc.hu cookie-kat használ a kellemesebb felhasználói élmény érdekében. A Hozzájárulás megadásával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Részletes leírást az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
Kategóriák

Gyerekcipő angol méret

2019. 01. 31. 16:14:54 Halustyik Melinda

 

Gyerekcipő angol méret

A gyerekcipő angol méret kérdése főként a sportcipőknél előforduló probléma. A kedvelt gyerek sportcipők, mint a Nike és az Adidas használják ezt a méretezést. Fontos tudni ezeket az adatokat akkor is, ha külföldről rendelnénk gyerekcipőt.

 

Hogyan váltsuk át a gyerekcipő angol méretet?

Mit jelentenek a rövidítések?

US - United States – Amerikai  gyerekcipő méret

UK - United Kingdom – Angol gyerekcipő méret

EUR - európai gyerekcipő méret – Magyar gyerekcipő méret

CM - belső talphossz cm-ben

A táblázat a Nike gyártó által használt adatokat, gyerekcipő méreteket tartalmazza. Más márkák is többnyire ezt a standard mérettáblát használják a nemzetközi piacon,de lehetnek apróbb eltérések.

 

Gyerekcipő angol méret  - az USA mérettel egyforma?

 

Mondopoint cipőhosszúság rendszerét az 1970-es években vezették be az ISO 9407: 1991, "Cipőméretek - Mondopoint méretezési és jelölési rendszer" a szabvány jelenlegi változata. E szerint a szabályrendszer szerint így kell kinéznie a különböző gyerekcipő méreteknek szerte a világon.

 

foot : a láb mérete mm-ben, a képen a nagylábujj és sarok közötti távolság (lenght). A kékkel jelölt vonal.

 

 

A piros a szélesség, a zöld a láb kerülete.  Szélesség szerint is osztályozzák a cipőket, de Magyarországon, csak az Elefanten gyerekcipőknél található meg a szélesség jelölése is.

Mondopoint: egy mérési rendszer mely 5mm-es ugrással lép az egyes cipőméretek között.

EUR: európai méretezés

UK:  Angol méretezés

US : amerikai méretezés

shoe: a cipő talpának nyers mérete, az eldolgozás előtt. A különböző gyártási technikák miatt nem lehet ebből pontosan tudni, mekkora belső talphossz maradt a cipőben, ezért ez a legmegbízhatatlanabb szám. Ez alapján ne vásároljunk.

 

Hol találkozunk leggyakrabban a gyerekcipő angol méretezésével?

Egyesült Királyság , Írország , India , Pakisztán és Dél-Afrika

Az európai méretezést használók köre:

Magyarország, Ausztria , Belgium , Dánia , Franciaország , Németország , Olaszország , Luxemburg , Hollandia , Norvégia , Portugália , Spanyolország , Svédország , Svájc és a legtöbb más kontinentális európai ország használja. Ezt használja még Irán, és Hong-Kong is.

Tartalomhoz tartozó címkék: gyerekcipő mérettáblázat