A gyerekcipoabc.hu cookie-kat használ a kellemesebb felhasználói élmény érdekében. A Hozzájárulás megadásával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Részletes leírást az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
Kategóriák

Melyik gyerekcipő a legjobb?

 

Tanácstalan vagy  a melyik a legjobb gyerekcipő kérdésben?

Melyik gyerekcipő a legjobb - márkák

Melyik gyerekcipő a legjobb - korosztályonként

Melyik gyerekcipő a legjobb - évszakonként

összefoglaljuk neked tapasztalatainkat >>>

 

Melyik gyerekcipő a legjobb - márkák

Magyarországon számos gyerekcipő márka elérhető. Mi csak a legjobbakat soroljuk fel, az alapján, hogy melyik egészséges viselet a gyermekeink számára. Itt nem találsz műbőr, műanyag cipőket gyártó márkát, abban biztos lehetsz. Ezek a minőségi cipők bőrből készülnek, és anatómiailag helyes kiképzést kaptak. Megtartják a gyerek bokáját, rugalmasak, és nem nehezek. Strapabíróak, ami az örökmozgó gyerekeknél nagyon fontos szempont. Ezekben a gyártókban megbízhatsz. Ha szükséges, a garanciális dolgokban is helytállnak.

Nézzük tehát tapasztalataink szerint melyik az a legjobb gyerekcipő márka, amivel nem tévedhetsz:

Melyik gyerekcipő a legjobb - korosztályonként

Minden életszakaszban más fejlettségi szinten van a gyermek izomzata, vázrendszere. Ezért korosztályonként eltérő , hogy melyik a legjobb gyerekcipő.

  • 0-9 hónapos korig a legmegfelelőbb cipő a puhatalpú cipő, vagy kocsicipő .Ha még csak a babakocsiban üldögél a gyermek, nincs nagy dilemma, elegendő a kocsicipő számára. Azoknak a babáknak, akik már próbálgatják a szabadság eme formáját, és igyekeznek meglépni az érdekesebb helyek felé, tehát kapaszkodva lépegetnek, a bútorok mellett, azoknak már a puhatalpú cipő ajánlott. Vannak később elinduló gyerekek, így ez az időszak akár 12 hónapos korig is kitolódhat. A puhatalpú cipő jótékony hatásairól olvashatsz bővebben ebben a cikkemben: Puhatalpú cipő:- mikortól és meddig

  • A járni már tanuló baba lábára, aki a nap nagy részében önállóan jár, az első lépés cipőt ajánljuk. Ennek az életszakasznak, és a baba lábfejlődésének megfelelő, anatómiailag kiképzett cipők. Már kapnak sarok merevítést, de az még nem teljesen kemény. Ahol lehet párnázott a cipő, rendkívül hajlékony, és könnyű. Nem terheli feleslegesen a baba lábát. Az első lépés cipőkről bővebben ebben a cikkben lehet olvasni: Első lépés cipő: mikortól - melyik a legjobb?

  • Amikor már biztosan jár a gyermekünk kezdődhet a hagyományos cipők korszaka, ami kisiskolás korig, a szerencsésebbeknek 7-8. osztályig kitart. A hagyományos gyerekcipők különböző márkáknál különböző méretállásig készülnek. A dd step cipők például csak 36-os, míg a szamos cipők 40-es méretig elérhetők. A mai gyerekek igen nagy lábbal vannak megáldva, így nem ritka, mikor egy óvodás már 34-36-os lábbal érkezik az iskolába. Azért írtam, hogy a szerencsések 7-8. osztályig kapnak a lábukra gyerekcipőt, mert aki már kinőtt a 40-es méretből, annak sajnos a felnőtt cipők között kell nézelődnie. A felnőtt cipők kiképzése,pedig nem megfelelő a gyerekek lábának. Nekik még szükségük van a megerősített kéregre, hogy tartsák a fejlődő lábakat, megfelelő támogatást nyújtsanak a szalagoknak, inaknak, csontoknak.

Melyik a legjobb gyerekcipő - évszakonként

Melyik a legjobb gyerekcipő nyáron?

  •  szellős,

  • könnyen belebújik a gyermek,

  • könnyen tisztítható.

  • Ha izzad a láb, nem csúszkál a szandálban vagy cipőben.

  • Gyorsan szárad, ha vizes lesz.

Ezt a sok kritériumot a természetes anyagokból készült lábbelik garantálják. Ilyenek a bőr és a textil.

   

Melyik a legjobb gyerekcipő tavasszal? 

Tavasszal napközben meleg van, de reggel harmatos a fű, a talaj. Sokszor gondolkodóba esünk, hogy nyitott, vagy zárt cipőt érdemes reggel felvenni. Talán a legkézenfekvőbb ilyenkor a szandálcipő, ami felül nyitott, de az orra zárt. Így nem lesz nedves reggel a zokni, és délután nem sül meg a láb. Azt is érdemes átgondolni, hogy bőr, vagy textil legyen a cipő, mert ilyenkor még könnyedén átnedvesedhet egy vászon cipő.

      

Melyik a legjobb gyerekcipő ősszel?

Ősszel gyakran elered az eső, így nem árt ha a cipőnk legalább mérsékelten vízálló. Ezt minden bőr cipő tudja. Ezen túl, léteznek a vízlepergető cipők. Érdemes minden őszi cipőt impregnáló spray-vel lekezelni, már az első használat előtt, hogy vízlepergetővé tegyük a cipőt, és óvjuk a bőrt a kosztól is. A kezelt bőr sokkal könnyebben tisztítható, és a színe is tartósabb.

A DD Stepnek léteznek őszre Water Repellent - vízlepergető cipői .

 

Ezek speciális bevonattal kezelt lábbelik, melyek a "LÓTUSZ" effektusnak köszönhetően segítik tisztán tartani a cipő felületét.

 

 

A cipő dobozán ezt a matricát keresd!

A vízlepergető képesség fenntartása érdekében ajánlott vízlepergető spray rendszeres használata. 

A DD Stepnek léteznek őszre Aqua-Tex - vízálló cipői:

 

A különleges vízálló membránnak köszönhetően ezek a cipők nem csak vízállóak, de lehetővé teszik a lábak légzését. A membrán kifelé ugyan engedi az izzadságot elpárologni, de az esőcseppeket már nem hagyja bejutni a cipőbe.

 

 

Hasznos beszerezni azonban a gyereknek gumicsizmát is, mert a vízálló és vízlepergető cipők nyelvénél, és a bújtatóknál beszivároghat a víz.  utcai használat esetén, ha sétál a gyermek, nincs gond, de a pocsolya valahogy vonzza a gyerekeket. A gumicsizma egybe öntött, az jól bírja a nagy esőt és a vele járó pocsolyát. Abban szabadon élvezheti a pancsolást a kis huncut.

 

Melyik gyerekcipő a legjobb télen?

Ha ősszel a DD Step nyújtja a legtöbbet vízlepergető és vízálló cipőivel, akkor télen  a Szamos vízálló cipőit ajánlom jó szívvel.

Minden modell Szam-TEX- es, vízálló a felsőrész tekintetében. A  téli bakancsok csizmaszerűen bevarrt nyelve nem engedi be a hideget és a nedvességet. Persze a csizmák cipzárja sajnos nem kezelhető, de a havas kalandok idején nem okoz problémát.  A DD Step télen vízálló hótaposókkal készül a gyerekeknek, hogy nyugodtan szánkózzanak, hógolyózzanak, vagy csúszkáljanak a jégen.

A téli lábbeliknél orr részen bőr, vagy gumibevonatos anyag a praktikus. Felső része bőr és textil felhasználásával készül. Az orkán anyag nagyon népszerű a gyártók körében, pont a vízhatlansága, vízlepergető képessége miatt.

   

Még néhány cikk a témában, ami érdekelhet téged:

Tartalomhoz tartozó címkék: gyerekcipő vásárlás