A gyerekcipoabc.hu cookie-kat használ a kellemesebb felhasználói élmény érdekében. A Hozzájárulás megadásával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Részletes leírást az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
Termékek Menü

​Milyen gyerekcipőt válasszunk?

​Milyen gyerekcipőt válasszunk?

 

Minden szülőnek első és legfontosabb, hogy gyermekének mindenből a legjobbat adja. Nincs ez másként a gyerekcipővel se, sőt ez kiemelten fontos és meghatározó dolog. Nem mindegy, hogy kisgyermekünk, akinek a csontjai, izmai fejlődésben, növésben vannak, alig hogy megtanult járni, - vagy épp most tanul,- milyen cipőben teszi azt.

 

 

Mire figyeljünk gyerekcipő választáskor?

Legfontosabb, hogy kényelmes, egyben praktikus cipőcskét válasszunk. Puha, hajlékony talp, megfelelő tartást biztosít a lábfejnek és a saroknak, nincs benne betét, nem csúszik – ezek a jó gyerekcipő első számú ismérvei. Ezeken felül jó, ha a választott lábbeli természetes anyagból, lehetőleg bőrből készült, így nem izzad bele a gyerek lába. Száraz évszakban hasznos lehet az is, ha lyukacsos darabot választunk, ez jó szellőzést biztosít egyben. Kisgyermekkorban nehéz lehet megválasztani a megfelelő cipőméretet, mert gyermekünk nem tud segíteni nekünk. Ezért található meg gyerekcipő webáruházunkban minden egyes gyerek cipő és gyerek szandál modell pontos belső talphossz mérete cm-ben megadva a termék leírásában. Ha szandált vásárolunk, fontos, hogy 6 éves kor alatt a sarkánál zárt legyen.

Télvíz idején azonban magas szárú cipőt vagy csizmát vásárolunk elsősorban, ez esetben arra figyeljünk, hogy elég rugalmas legyen a boka környékén, hogy a gyerek jól tudja mozgatni benne a lábát. Fontos ezeknél a lábbeliknél a kényelmen és a jó anatómiai illeszkedésen túl az is, hogy a lábra való jó meleg legyen, ne ázzon be, és olyan kialakítással bírjon, hogy könnyen rá tudjuk adni csemeténk lábára. Mint láthatjuk a megfelelő gyerekcipő kiválasztása nem ördöngős feladat,ha alaposan oda figyelnünk rá. A helyes választás egészségügyi szempontból is nagyon fontos, kisgyermekkorban pedig fokozottan igaz ez.

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekesség
Gyerekcipő kereső
Nem/ Fiú-Lány-Unisex
Méret
Szezon
Gyártó
Típus
Akciós
Puhatalpú cipő méret
Bankkártyás fizetés:
Vélemények
Lájkold!
Kiemelt gyerekcipők