A gyerekcipoabc.hu cookie-kat használ a kellemesebb felhasználói élmény érdekében. A Hozzájárulás megadásával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Részletes leírást az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
Termékek Menü

​Nyári lábbeli: a gyerek szandál

​Nyári lábbeli: a gyerek szandál

 

Tavasszal, amikor már a gyerekcipőben melege van gyermekünk lábának, előkerülhet a szandál, ami egészen kora őszig megfelelő viselet száraz időben. Szandál nagyon sok féle fazonban létezik, azonban pici gyereknek, tipegőnek csak olyan szandált adjunk a lábára, amelynek zárt a sarok része.

 

 

A nem zárt sarokkal készülő szandálok kevésbé tartják a lábat, nem tud a tipegő kisgyermek stabilan járni benne.

A jó gyermek szandálnak ugyanaz az ismérve, mint a cipőnek: természetes anyagból, lehetőleg bőrből készül, nem csak a felső rész, de maga a bélés és a talpbetét is, hogy ne izzadjon bele a láb, valamint jól szellőzzön. Fontos, hogy a szandálnak jó tartása legyen, a gyermek stabilan tudjon benne állni, járni. A talpa ne csússzon, legyen elég puha, ugyanakkor masszív és strapabíró. A gyerek szandál orra nyitott, figyeljünk rá, hogy olyan lábbelit válasszunk, amiből nem lóg ki a gyerek lába, és nem is ér teljesen végig, hanem egy kicsit a vége előtt van az ujja a  csemeténknek ( körberajzolt talp sarok és nagylábujj közötti távolsága és + 0,5 cm, erősebb lábú gyerekek esetében max. 1 cm). Arra is ügyeljünk, hogy a szandál pántja, csatja ne legyen túl szoros, ne szorítsa a lábat.  Nagyobb gyerekeknek természetesen már lehet venni nyitott sarokrésszel rendelkező szandált, a nagyobb méretekben több féle fazon létezik, inkább már a divatot követve. Minden esetben ügyeljünk rá, hogy a pántok ne vágjanak, a szandál kényelmes viseletet biztosítson a gyermeknek. A nem természetes anyagból készült szandálbelsőkben könnyen megizzad a gyerek lába, és csúszkálni fog, ami kényelmetlenné teheti a járást. Ezért  ilyen lábbelit, ha lehetőség van rá ne válasszunk.

Nézzük mi a különbség a gyerek szandálok típusai között.

  1. Hagyományos talpú gyerek szandálok esetében lényeges különbség a haránt emelés, mely a láb hosszanti boltozatát emeli meg. Ezt javasolták az ortopéd szakemberek lúdtalp megelőzésére.
  2. Supinált talpú gyerek szandál ismérve, hogy sarka belülről kifelé döntött. Általában 4,5-5mm a döntés nagysága. A szandál tapkiképzése belül egyenes. Nincs haránt emelő. Minden supinált szandál kérge zárt és keményített, ebben a modellben nincs nyitott sarkú fazon. Ezt a bedőlt boka, és lúdtalp megelőzésére, korrekciójára javasolják a szakemberek, és Egészségpénztári számlára elszámolható.
  3. Első lépés szandál esetén nagyon puha szivacsból készült, enyhe haránt emelés van a talpbetétben. Sarka/kérge keményített, de puhább, kényelmesebb az apró kis lábaknak. Talpa extra hajlékony gumiból készül, így segÍti elő a kis lábak természetes gördülő mozgását járás közben.Ezek a szandik a járni tanuló babáknak készültek.
Tartalomhoz tartozó címkék: érdekesség
Gyerekcipő kereső
Nem/ Fiú-Lány-Unisex
Méret
Szezon
Gyártó
Típus
Akciós
Puhatalpú cipő méret
Bankkártyás fizetés:
Vélemények
Lájkold!
Kiemelt gyerekcipők