A gyerekcipoabc.hu cookie-kat használ a kellemesebb felhasználói élmény érdekében. A Hozzájárulás megadásával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Részletes leírást az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
Termékek Menü

Vegyünk használt cipőt? A szakorvos javasolja is meg nem is...

Akinek kicsi gyereke van, minden évszakváltáskor ugyanazzal a problémával találkozik: új ruhatárra és új cipőre van szükség. Főleg az utóbbi igen kényes téma, pláne ha egy szezonon belül annyit nő a gyerek lába, hogy több cipőt is venni kell. Vegyünk használt cipőt? A szakorvos javasolja is meg nem is.

Melyik szülő ne nézné aggódva az éppen totyogni kezdő gyermekét, vajon rendesen fejlődik-e a lába, nem lúdtalpas-e, nincs-e bokasüllyedése? A többi szülővel játszótéren, játszóházban nézik a többi gyermek lábacskáit. Vajon mennyire és hogyan tér el saját babájuk lábtartásától a másiké? És még azt is megbeszélik, hol és milyen cipőt szerzett be a másik, milyen alkalmi vétel volt a megszerzett cipő, vagy éppen, hogy milyen „extrákkal” felszerelt cipőcske van a baba lábán.

Rengeteg hirdetést találunk különböző aukciós oldalakon. Kismamák kínálják gyermekeik kinőtt cipőjét, bababörzéken halomban állnak a gyerekcipők, jó szándékú rokonok, ismerősök, barátok látnak el "alig használt, jó állapotú" cipőkkel - minden szülő számára ismerős helyzetek. Azonban ha figyelembe vesszük, hogy a lábbeli néhány hét alatt már idomul viselője lábához, keletkezhetnek benne belső, szemmel észrevehetetlen mélyedések, mindennapi használatra nem javasolt ezeknek a használt gyerekcipőknek a beszerzése.

Dr. Vizi András gyermekortopédiával is foglalkozó gyermeksebész érti a problémát. Orvosként nem javasolja a használt cipő vásárlását, szülőként viszont megérti és nem ítéli el azt, aki kompromisszumot köt.

Le kell szögezni, hogy a láb haránt- és hosszúboltozata nagyjából hároméves korig kialakul. Ebben az időszakban tehát különösen fontos a megfelelő cipő kiválasztása – kezdi az érvelést. Cipővásárlásnál két dologra nagyon oda kell figyelni! A cipő vagy a szandál sarka legyen zárt, és az íve végződjön magasan. A kéregrész legyen minél keményebb, ugyanis ha könnyen összenyomható, nem akadályozza majd meg a sarok kidőlését – avat be a szakember, és elmondja, a használt cipő vásárlását azért nem ajánlja jó szívvel, mert mindenkinek más a lába. Az a legjobb, ha egy-egy cipő az adott lábhoz idomul. Ám ha olyan használt lábbeliről van szó, amely nem törött a sarokrésznél, nincs elkopva a talpa, és minden más tekintetben is tökéletes állapotban van, akkor nem követünk el életre szóló hibát, ha ráadjuk a gyerekre, nyugtat meg.

Felhívja azonban a figyelmet, hogy ne válasszunk olyan cipőt, amit agyonhordtak, és ha tehetjük, bölcsődébe, óvodába váltócipőnek azért új, minőségi cipőt vásároljunk!Ez egész nap rajta lesz a gyermekünk lábán, így talán ennek a minősége a legfontosabb – mondja.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír érdekesség
Gyerekcipő kereső
Nem/ Fiú-Lány-Unisex
Méret
Szezon
Gyártó
Típus
Akciós
Puhatalpú cipő méret
Bankkártyás fizetés:
Vélemények
Lájkold!
Kiemelt gyerekcipők