A gyerekcipoabc.hu cookie-kat használ a kellemesebb felhasználói élmény érdekében. A Hozzájárulás megadásával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Részletes leírást az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
Kategóriák

​A supinált cipő segítség a lábnak

​A supinált cipő segítség a lábnak

 

 

A supinált lábbelikről tudni kell,

hogy elsősorban  védik a gyermek lábat a külső hatásoktól, és segítenek az egészséges lábfejlődés megvalósulásában. A jó cipő ezek szerint véd és teret enged az egészséges fejlődésnek. Ennek érdekében a cipőorr megfelelően magas, a cipő szélessége pedig harmonizál a lábbal és elől sem keskeny.

 

 

A jó lábbeli talpa hajlékony, a felsőrész pedig szellős.

A gyermek lábra állása előtt nem kell a cipőügyet feszegetni, nincs rá szüksége a gyereknek. Akkor adjunk rá cipőt, ha a hőmérséklet vagy más külső tényező szükségessé teszi azt. Ez vonatkozik otthonra is. Sokkal hasznosabb a láb szempontjából, ha minél többet vagyunk olyan helyen, ahol egyenetlen, puha talajon mezítláb mászkálhatnak a gyerekek. Az egészséges lábak sokat kibírnak, azonban a helytelenül választott cipő térd és gerincproblémát, esetleg más, ortopédiai elváltozást is okozhat a viselőjének. Az ortopédiai elváltozások korrekciójára (lúdtalp, lábtengely eltérésekből adódó boka-térd-csípő-gerinc betegségek) továbbá a bedőlő bokát eredményező állapotokban javasolt a supinált cipő viselése.

De mi az a supinált cipő?

Speciális sarokkal kialakított gyerekcipő a lábszár középvonalában tartja a sarkat és a bokát, továbbá korrigálja a boka bedőlését. A supináló gyerekcipő sarka a belső oldalon magasabb, ék alakzatú, ezáltal alátámasztja a láb sarok részének belső élét, és kifele dönti. A supinált gyerekcipő talpa követi a láb lépéskor kívánatos átgördülését. A supinált cipő supináló sarokrésze helyes formában tartja a sarokcsontot, óvja a hosszanti boltozat szalagjait a  megnyúlástól. A supinált cipő magasított, erősített szára megtámasztja a bokaízületet. Így a supináció segít megvalósítani az egészséges lábfejlődést.A supinált cipő talp kialakítása, és az elmaradhatatlan megerősített kérge meggátolja  a boka bedőlését, viselése kényelmes a gyermekláb számára. 

Supinált cipőinket itt találod ==>

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekesség