A gyerekcipoabc.hu cookie-kat használ a kellemesebb felhasználói élmény érdekében. A Hozzájárulás megadásával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Részletes leírást az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
Termékek Menü

Babacipő, babaruha - fontos a minőség?

Minden édesanya a legjobbat akarja nyújtani a babájának. Nincs ez másként a babaruha, és a babacipő választásánál sem.

Fontos a minőség? Vannak olyan különbségek jó és jó között, ami lényeges a baba szempontjából?

 

 

 

 

Babaruha

A kórházból hazahozni a babát az első ruhácskájában az első igazi lépés a szülőség útján.Innentől tudatosodik az anyukában, és az apukában, hogy hazafelé tartanak egy kis csöppséggel, akiért hosszú évekig felelősséggel tartoznak. Nehéz, de édes feladat.

Hogyan válasszuk ki már az első babaruhát a csöppségnek?

A pamut alapanyag már minden édesanya számára tudatos döntés. A saját bőrén is érezte már a különbséget a műszálas és pamut ruhák között, ezért nem fér kétség hozzá, hogy a babának a pamutot választja. Ez egy helyes döntés, jó választás. A pamut ruhák ugyanis engedik szellőzni a testet, és az izzadságot felszívják.

De minden pamut jó pamut? Vannak különbségek a jó és a jó között?

Nem gondoltam volna én sem, de igen! Vannak különbségek.

A babák érzékeny bőre különös odafigyelést, védelmet kíván. Minden vele érintkező ruha, és egyéb dolog esetében fontos odafigyelni arra, hogy mit tartalmaz. Legyen az a samponja, fürdetője, pelenkája, vagy a ruhái. A pamut ruhák, melyek nem rendelkeznek GOTS minősítéssel, sajnos vegyszereket tartalmaznak.

Mik ezek a vegyszerek, és hogyan kerülnek a babaruhába? Tovább olvashatsz a témában ITT

babaruha-GOTS -minosites

A GOTS minősítés az ökológiai textilgyártás legrangosabb, és legszigorúbb nemzetközi szabványrendszere, melynek lényege, hogy a bevizsgált és minősített termékek, ruhák nem tartalmaznak káros vegyi anyagokat, vegyszereket. Itt tájékozódhatsz a GOTS minősítésről bővebben.

Tehát a pamut és pamut között igenis van óriási különbség. A vegyszeres pamut ruhák ekcémát, allergiát, bőrkiütéseket okoznak.

Ettől jobb minőség az Öko-Tex, ahol a megengedett érték alatt vannak a vegyszer mennyiségek, és megengedett a poliészter, nylon, és akril használata. Ugye így leírva milyen döbbenetes, hogy megengedett a babaruhában a bizonyos mennyiségű vegyszer, még az Öko minősítésben is?

Azt hiszem kétség nem fér hozzá, mit kell választanunk gyermekeinknek.

Babacipő

A babacipők esetében is hasonló a helyzet. Itt amit el kell felejteni minden gyermek korban, az a műbőr cipő.

Ugye emlékszel milyen jó érzés fürdés után a kis talpacskákat puszilgatni? Rajtad múlik, hogy ezek a kis talpacskák ne váljanak büdi, gombás lábacskává.

Milyen anyagból legyenek tehát a babacipők?

Mindenképp természetes anyagot válasszunk. Textil, vagy bőr cipők a megfelelőek.

Legelső cipői a babáknak a kocsicipők, majd a puhatalpú babacipők.

Puhatalpú babacipőben a baba a mezítláb járás minden előnyét kiélvezheti. Hogyan? Egészséges ez a cipő?

Ebben a cipőben járás közben erősödnek a talp, és láb izmai, fejlődik az egyensúly érzék, és a talp receptorain keresztül stimulálódnak az idegszálak.

  • A puha talpú babacipők kívül - belül bőrből készült  kis mamusz jellegű cipőcskék. 
  • Felső része  kiváló minőségű, puha, lélegző bőr. Jól szellőzik, higiénikus.
  • A talp is bőr, a talpon lévő felirat gumiból készült, így csúszásgátlóként, és ütéscsillapítóként funkcionál.
  • A kis baba cipő belsejében, elhelyezésre került plusz egy bőr talpbetét,puha szivacs réteggel, mellyel védettebbé válik a kicsi lába a hideggel, és a járás során keletkezett negatív rezgésekkel szemben.
  • Sarok része végig gumirozott, így kényelmesen idomul minden lábformához, könnyen felhúzható, és megfelelő rögzítést biztosít.
  • Lábfeje és orra kialakítása odafigyelt a lábujjak kényelmére, és a kapaszkodó mozgás lehetőségét biztosítja a cipőben.

Elmondhatjuk tehát, hogy itt is fontos a minőség. Válasszunk természetes bőr lábbelit már a legkisebbeknek is. Ez a lábbeli anyagát tekintve és funkcionalitását nézve is egészséges a babalábaknak.

A következő mérföldkő a babacipő választásban, amikor az első lépésekről kell gondoskodnunk. Milyen legyen az első lépés babacipő?

Szamos első lépés cipő

Hogyan készül a Szamos gyerekcipő? A képre kattintva megnézheted a videón!

Természetesen csak bőr. A gyártástechnológia során igyekezni kell a gyerekcipő létrehozásánál minél kevesebb kemikáliát használni, a baba bőrével pedig egyáltalán ne érintkezzen káros anyag, csak természetes anyag. ezek a feltételek akkor teljesülnek, ha a talp ragasztásán felül nem használnak más kémiai anyagot. A varrás használata a megfelelő.

Mit kell tudni a babalábról, és az első lépés cipőkről? Elolvashatod, ha ide kattintasz!

Azt hiszem ezen ismeretek tudatában kijelenthetjük, hogy fontos a minőség a babaruha, és a babacipő kiválasztásakor.

Válogass babacipő kategóriánkból:

Tartalomhoz tartozó címkék: gyerekcipő vásárlás
Gyerekcipő kereső
Nem/ Fiú-Lány-Unisex
Méret
Szezon
Gyártó
Típus
Akciós
Puhatalpú cipő méret
Bankkártyás fizetés:
Vélemények
Lájkold!
Kiemelt gyerekcipők