A gyerekcipoabc.hu cookie-kat használ a kellemesebb felhasználói élmény érdekében. A Hozzájárulás megadásával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Részletes leírást az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
Kategóriák

EVA technologia- Etilén-Vinil-Acetát avagy a habos gumi anyag és a Camminare gyerek csizma

EVA technologia- Etilén-Vinil-Acetát avagy a habos gumi anyag és a Camminare gyerek csizma

Az EVA technológia a gyerekcipő iparban is jelentős újításokat hozott.

Cipő talpak, talpbetétek és a Camminare gyerek gumicsizmák is ebből a kedvelt EVA anyagból készülnek.

 

 

Mi az EVA, vagyis a habos gumi, és mi köze a gyerekcipőhöz, vagy gyerek gumicsizmához?

Az  Etilén-Vinil-Acetát anyag tiszta és csillogó, alacsony hőmérsékleten erős, ellenáll a fáradás okozta repedéseknek, jó vízállósággal rendelkezik és ellenáll az UV sugárzásnak. Az EVA szinte semmilyen szaggal nem rendelkezik és a gumi és vinil termékeket sikerrel helyettesíti. Könnyű talp anyag, mely a mozgásra reagáló párnázást és tartósságot biztosít. Előszeretettel használják például a futócipők talpaként is. A jó hőszigetelés, és nedvesség szigetelés tulajdonsága miatt a modern, könnyű gumicsizmák kedvelt alapanyaga lett. Készülnek belőle hobby, és munkavédelmi célú lábbelik is. A vadászok, halászok, mezőgazdasági,húsipari és egyéb szakágak gumicsizmái is készülnek már EVA anyagból. Sokkal könnyebb mint a gumi, de legalább olyan tartós. Hőszigetelő képessége viszont sokkal jobb. Különböző sűrűségben állíthatók elő.

A gyerekcipő gyártásban is szerepet kapott a könnyű, rugalmas EVA anyag.

Cipőtalpak, vagy talpbetétek készülnek belőle.

A gyerek gumicsizma eddig nehéz volt, és elég merev, de az EVA anyagból készült habos gumi nagyon könnyű, nem terheli a lábat. Ütésálló, rugalmas.

A Camminare EVA gyerek csizmák belső zoknival készülnek, amely kivehető, így a csizma télen nyáron használatban lehet. Itt jön képbe a jó hőszigetelő képessége az EVA anyagnak. A Camminare gyerek habos gumicsizmái -30-ig nyújtanak komfort érzést a lábnak. Fagy esetén az anyag nem keményedik, tartósan szigetel. Az EVA anyagú csizmáknak nem árt a tengervíz, (olaj, sav és lúg sem) antibakteriális, és nem utolsósorban nem környezet szennyező.

Az EVA habos gumi folyamatosan gyártható, könnyen formálható, önthető anyag, ezért térhódítása nagyon sok területen várható.

Használják már a gépkocsi iparban, orvosi eszközökben,légkondicionálók, de még szörfdeszka gyártás esetében is. Ütésálló csomagolással találkozhatunk a megvásárolt elektronikai cikkeink esetében is.

Nálunk a legkedveltebb EVA termék a Camminare gyerek habos gumicsizma.

Keressétek a gumicsizmák között.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekesség