A gyerekcipoabc.hu cookie-kat használ a kellemesebb felhasználói élmény érdekében. A Hozzájárulás megadásával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Részletes leírást az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
Kategóriák

​Gyerek hótaposó a havas napokra

​Gyerek hótaposó a havas napokra

 

Télen a magas szárú cipőkön, bakancsokon kívül jó szolgálatot tesznek a gyerek hótaposók. Nagy hidegben, esőben, hóesésben gyakorlatilag ez az egyetlen lábbeli, amit a gyerekre tudunk adni. A gyerekek nem nagyon szeretik a hótaposót, mert sok esetben nehéz belebújni, így fokozottabb figyelmet kell fordítanunk, nekünk szülőknek arra, hogy a hótaposó kényelmes legyen, és gyermekünk szívesen vegye is fel. Milyen legyen az igazán jó gyerek hótaposó? 

 

 

Első sorban legyen meleg, készüljünk arra, hogy kemény mínuszokban se fázzon a gyerkőc lába! Legalább ugyanilyen fontos, hogy ne ázzon át, ne eressze be a vizet, a gyerekek nagyon könnyen megfáznak vizes lábbal.

A harmadik nagyon fontos dolog, hogy ne csússzon a lábbeli, ónos esőben is feleljen meg. Mindezeken felül pedig fontos, hogy viszonylag könnyen felvehető legyen. Nyilván ennyi feltételnek nem könnyű megfelelni, de a gyereknek télen is közlekedni kell, tehát a feladat adott, hogy a lehető legmegfelelőbb gyerek hótaposót válasszuk ki.

A jó hótaposó felsőrésze kifejezetten vízhatlan, esetleg n légáteresztő anyagból készül, a hótaposó belseje valamilyen puha, meleg anyaggal, többnyire műszőrmével van bélelve, a talp pedig jó mélyen bordázott, így a csúszás kiküszöbölhető, vagy minimálisra szorítható. Legtöbb esetben sarokvédőt is tesznek ezekre a lábbelikre, ezáltal ütéscsillapítás van a saroknál, másrészt pedig gyalogláskor kényelmesebb. A könnyebb le és felvételt rendszerint széles tépőzárak biztosítják, hogy ne legyen kínlódás gyermekünknek a hótaposó használata. A megfelelően kiválasztott téli lábbelivel sok megfázásos betegséget is kiküszöbölhetünk.(

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekesség