A gyerekcipoabc.hu cookie-kat használ a kellemesebb felhasználói élmény érdekében. A Hozzájárulás megadásával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Részletes leírást az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
Kategóriák

Lúdtalp - bokasüllyedés torna

2019. 04. 04. 14:25:54 Halustyik Melinda

 

 

Ugye te is tudod milyen fontos a megelőzésben és a korrekcióban a lúdtalp torna?

 Azt is tudod, hogy nem elég a talpat tornáztatni? A lábszár izmoknak is szerep jut, a vádlinak, a nyújtó és feszítő izmoknak, de még az egyensúlynak is a torna során?

 Megmutatjuk, hogyan tornázzon otthon a gyerkőc akár önállóan is.

 

 

 

 

Kétségbeesetten keresed a megoldást, hogy végre lúdtalp és bokasüllyedés nélkül élje mindennapjait a gyermeked? Mi a megoldás? LÚDTALP TORNA

Az ortopédián gyakran nem fordítanak kellő hangsúlyt arra, hogy gyógytorna útmutatóval lássák el a lúdtalpas gyerekeket, és a szülőket. A szülő így tévesen abban a tudatban él, hogy elegendő a supinált cipő vagy szandál megvásárlása, és mindent meg is tett azért, hogy a gyermek talpa, lába rendbejöjjön. A gyógyászati segédeszközök, mint a supinált cipők is hűen a nevükhöz, segéd eszközök. Valamilyen rehabilitáció, gyógyító folyamat részesei, segítői. Használatuk önmagában tehát nem vezet a remélt gyógyuláshoz.

  • A supinált lábbeli hordása az egyik lépés amit meg kell tenni a siker érdekében. Mondhatjuk talán ez a könnyebbik része a gyógyulás folyamatának.

  • A lúdtalp torna, és a láb erősítése az ami mindennapos feladat elé állít bennünket, és az amúgy is lestrapált, fáradt gyermeket. Ne felejtsük azonban, hogy csak elkezdeni nehéz. A torna felfrissít, és az életünk részévé válik. 

 

A lúdtalp tornát nem lehet megúszni. Mindenképp időt, és energiát kell beletenni, és minden nap tornáztatni kell a lábat egy kicsit.

A MEMO lábbeliket forgalmazó Rehab Rt. összeállított egy lábgimnasztikai füzetet, ami segítség a mindennapokra.

Ide kattintva letöltheted:

LÁBGIMNASZTIKA TORNAFÜZET

Tartalomhoz tartozó címkék: lúdtalp torna