A gyerekcipoabc.hu cookie-kat használ a kellemesebb felhasználói élmény érdekében. A Hozzájárulás megadásával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Részletes leírást az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
Kategóriák

Milyen a jó gyerekcipő - ortopéd orvosok javaslatai

Milyen a jó gyerekcipő - ortopéd orvosok javaslati

Milyen a jó gyerekcipő? Örök kérdés, mert mindig vannak friss, a témában még tapasztalatlan szülők. A cipő kérdés pedig már aktuális a babakocsi időszakától, tehát elég korán.

Az ortopéd orvosok javaslatait gyűjtöttük most ide, hogy hiteles, szakmai véleményeket hallhassatok. Igen, halhassatok, mert ezek videók!

 

 

 

Milyen a jó gyerekcipő? Az ortopéd orvosok válaszolnak.

Nem lehet elégszer elmondani a mezítláb járás természetes talajon való fontosságát. DE a városlakó gyerekeknek egyre kevésbé adódik rá módja, a betonnal körülvett városrészekben. Az időjárás is nagymértékben befolyásolja, mikor engedhetjük szabadon, mezítláb járkálni a gyerekeket. Már a babakocsiban is óvjuk a gyermek lábát a hidegtől, és ahogy csperedeik, már más szempontokat is figyelembe kell vennünk.

Mit adjunk egy járni tanuló kicsire, ha az időjárás zárt cipőt követel?

Puha talpú, de bokatartó cipőben fejlődhet jól a baba lába? Persze az sem mindegy, van-e esetleg valamilyen lábproblémája a picinek. Szakértő: Dr. Knoll Zsolt PhD ortopéd orvos, traumatológus, sportsebész válaszol a videóban.

Forrás: Videoklinika

 

Mitől jó egy gyerekcipő?

A gyerekek fejlődésének elsődleges szempontja lehet a helyes cipőválasztás: a szakértő Dr. Lengyel Zsuzsa most elmondja a legfontosabb szempontokat! A babaszoba után kilépünk egy sokkal szélesebb világba, ahol a bababolt  és a webáruház jelenti babacipő kérdésben a megoldást.Hogyan válasszunk a sok cipő közül helyesen? A videóban segítséget kapsz.

Forrás: www.orvosok.hu

Miért van olyan sok láb deformitással küzdő ember? Vásároljuk olcsó, kínai boltos cipőt? Mindennapi használatra egészséges a gyerekeknek a sportcipő?

A Hír tv Paletta című műsorában Dr. Marschalkó Péter, a Heim Pál Gyermekkórház ortopéd főorvosa beszél a Gyerekláb Jótékonysági Program keretében a megfelelő gyerekcipők tulajdonságairól.

 

Forrás: YouTube

Szükséges e az 1-1,5 éves gyerekeket ortopédiai járás vizsgálatra vinni? Mit javasol Dr. Lengyel Zsuzsa Gyermekortopéd főorvos?

Mi történik egy ilyen vizsgálaton?

Amikor anyuka kezét fogja, másképp jár a baba: másfél éves korban ezért a kicsiknek már egyedül kell nekilódulniuk az ortopédiai vizsgálat során. Így vizsgálható a gerinc, csípő, és a láb megfelelően. Ez a vizsgálat nem kötelező, de nagyon hasznos információkkal szolgál a baba fejlődését illetően. A gerincferdülés, lúdtalp, nem ritka jelenség az ortopédia vizsgálóiban, de ilyen kicsi korban is jelen van már?

Forrás: Videoklinika

Tehát mitől jó egy gyerekcipő? Összegezzük a tudást!

  • A videókban látottak és hallottak összegzéseként megállapíthatjuk, hogy minden szakember első és legfontosabb tulajdonságnak a megerősített sarkat más néven a kérget tartja . Ez, ha nincs nem beszélhetünk megfelelő gyerekcipőtől. Hogyan ellenőrizhető az, hogy elég erős e a gyerekcipő kérge? Két újjal nyomjuk össze. Ha nem tudjuk teljesen összenyomni, van tartása, akkor fog támaszt nyújtani a saroknak. A gyerekcipoabc.hu webáruházban minden zárt kérgű cipő megfelelő a kisgyermekek számára. 
  • A másik gyakran elhangzott mondat a cipő első részének a hajlékonyságát, rugalmasságát emelte ki. Ha a cipő talpa túl merev, nem tud benne megfelelően lépni a gyermek. A láb gördülő mozgását a cipő ha megakadályozza, a gyermek csapkodni fogja a talpát a cipőben járás közben, és befelé fog lépni. hogyan állapítható meg az, hogy hajlékony e a cipő talpa a lábfejnél? Nagyon egyszerű. Hajtsd ketté a cipőt. A talp engedi? Akkor megfelelő lesz a gyermek számára. Beszerzéskor erre is oda szoktunk figyelni, hogy cipőik megfelelően hajlékony talppal rendelkezzenek. Gyártónként is többféle talppal találkozhatunk. A baba cipők talpa hajlékonyabb mint a nagyobb gyerekeknek készített lábbelié.
  • A talp megfelelő vastagsággal kell bírjon. Védenie kell a talaj viszontagságaitól. Ütés csillapító funkciója van. Az sem hátrány, ha sarok részen kicsit magasabb a talp.
  • A cipő megfelelő széles legyen, hogy a lábujjak elférjenek benne. Gondoljunk a körömcipőkre. A szűk lábfej miatt alig várják a hölgyek, hogy levehessék. Nem kényelmes. A gyerekek pedig még kifejezett kapaszkodó mozgást is végeznek a lábujjaikkal. Ehhez megfelelő térre van szükség a cipőben. A széles lábfejű gyermekeknek szokott inkább gondot jelenteni a megfelelő cipő kiválasztása, de amikor megtalálták az a márkát ami nekik megfelelő, már nem okoz nehézséget a cipő beszerzés.

Mikor érdemes az első cipőt ráadni a gyermekre? Milyen cipőt adjunk rá? Érdemes elvinni az 1 - 1,5 éves gyermeket járás vizsgálatra?  Mind - mind megválaszolásra került a videókban.

A szakemberek nem győzik hangsúlyozni a mezítláb járás fontosságát. A sok beton nem tesz jót a csemetéink lábának. A lábizmok erősítését nem szabad elhanyagolni akkor sem, amikor nincs lehetőség a szabadban természetes talajon mezítlábaskodni. Olyankor a játékos lábtorna segíthet. Játékos lábtorna gyakorlatokat ITT olvashatsz.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is.

Tartalomhoz tartozó címkék: gyerekcipő vásárlás érdekesség