A gyerekcipoabc.hu cookie-kat használ a kellemesebb felhasználói élmény érdekében. A Hozzájárulás megadásával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Részletes leírást az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
Kategóriák

Supinált cipő márkák

Halustyik Melinda

 

Megmutatjuk a 4 legkeresettebb supinált cipő márkát:

Mikor van szükség supinált cipőre? Röviden megfogalmazva akkor:

Amikor ezek a jelek jelen vannak a kisgyermeknél, az ortopéd orvos vizsgálatának eredménye gyógycipő viselésének a javaslata.

Ezek a gyógycipők a supinált cipők, melyek az egészségpénztáraknál is elszámolhatók. Az a supinált cipő márka, amelyik nem számolható el egészségpénztárnál, az kerülendő vásárlásnál is!

A 4 legkeresettebb supinált cipő márka, ami minden orvosi követelménynek megfelel, megkapta valamelyik minősítő hatóság engedélyét , és biztonsággal vásárolható:

 

1. Szamos supinált cipő

 

A Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinika és a BIMEO Kft. akkreditált laboratóriuma által készített láb egészségügyi szempontú vizsgálat igazolja, hogy a Szamos supinált cipői minden elvárásnak maradéktalanul megfelelnek.

Vizsgálat tárgya:

Supinált cipők vizsgálata és összefoglaló értékelése a láb egészségügyi és műszaki szempontoknak való megfelelőség tekintetében

Értékelés:

  • A cipő takarja a gyermekláb külső és belső oldalát. Körülöleli és stabilizálja a lábtő csontokat.A Szamos Kft. által gyártott cipők döntött (supinált) sarokkal- a belső oldalon a talp alá tett megtámasztással- készülnek, ami elősegíti a láb kifelé fordulását, a lábhát kifelé dőlését.Magasan vezetett erősített kérgük és felsőrészük van, ami a gyerek lábának stabilitást és biztonságot kölcsönöz.A speciális sarok a korrigált helyzettel a boltozat kialakulását segíti, a gyengült talpizmokat (melyek feladata a boltozatok fenntartása) aktív működésre serkenti.A korrekciós hatás következtében a gyermekláb fejlődési zavara megszűnik, a boka a helyére kerül, és a talpi boltozatok kialakulása biztosítható.A gyermek esetleges jellemző láb- vagy lábszárfájdalma így a cipő használatával megszűnik.
  • Csak a gyermekláb kezelésére alkalmas, szakorvos tanácsára, ha a gyermekláb fejlődése kisebb korrekciót igényel és ortopéd cipő felírása nem indokolt.
  • A lábbelik láb egészségügyi szempontból a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikája által adott értékelés szerint az elvárásoknak megfelelők.
  • Megfelelően tartja a sarokrészt, kellő mozgást enged a lábujjaknak, tehát a cipő közép- és előrésze is jól tartja a lábat.
  • A kellemes viselet érdekében a gyermekcipők felsőrésze természetes anyagok felhasználásával készül.

A Szamos Kft. által gyártott és a BIMEO Kft. által vizsgált supinált kialakítású, antivalgus gyermekcipők műszaki szempontból is megfelelő minőségűek és a szakorvosi véleményeket figyelembe vevően a láb egészségügyi elvárásokat is kielégítő kivitelűek.

A Szamos kölyök supinált cipők megfelelnek az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal Orvostechnikai Igazgatóság (Authority for Medical Devices of the Office of Health Authorisation and Administrative Procedures) által igazolt 93/42/EEC Direktíva ajánlásainak és a nevezett direktívát honosító 16/2006. (III.27.) Eü.M. rendelet orvostechnikai eszközök 1. számú melléklete rá vonatkoztatható tervezési követelményeinek.

A Szamos supinált cipők kiemelkedő minősége, a gyártónak 2015-ben meghozta a Magyar Termék Nagydíjat.

Ezt a kiemelkedő elismerést csak a Szamos Kölyök supinált gyermek lábbelik tudhatják magukénak.

 

 

Szamos supinált cipő mérettáblázat ide kattintva elérhető.

Szamos supinált szandál mérettáblázat ide kattintva olvasható.

 

2. Salus supinált cipő

 

Az első Salus gyerekcipő 1990-ben készült el. Az elmúlt években véghezvitt neves ortopéd orvosokkal egyeztetett fejlesztések eredményeként kedvelt cipőről beszélhetünk.

Salus supinált cipő felépítése

A Salus supinált gyerekcipők is természetes bőr alapanyagból készülnek,mely jó szellőzést, a magasan szabott erős, párnázott kéreg jó tartást biztosít. A Salus cipők szilikon betétes talpa jól elosztja a terhelést. A szupináló talp alátámasztja a láb sarokrészének belső élét, a rugalmas talp pedig követi a láb lépéskor kívánatos átgördülését.

 

3. Maus szupinált cipő és talpbetét

 

A szupinált cipő márkák közt 3. a szintén Magyar gyártású Maus.  Milyen elvek mentén készült, és mit tud a Maus supinált cipő?

Dr. Mizsák Lajos ortopédsebész szakorvos leírásából tudjuk, hogy a a befelé billenő sarokcsont az egész előlábat a láb belső éle felé forgatja- a hosszanti boltozat süllyedését eredményezi, a lúdtalp fennmaradásához vezet.

 A sarokcsont helyzetének helyreállítása tehát az alapja a boltozatok kialakulásának. A sarokcsont korrekcióját a lábszár izomzat megerősítése, valamint külső „megtámasztás” segítheti.

 Ezért fontos e deformitás esetén a lábszár izmok erősítése, valamint szupináló eszközök (cipők, betétek) használata.

Mit tudnak a Maus cipők?
A sarok belső élének 4-5 mm-es emelése a befelé billenő sarokcsontot aláékeli, helyzetét visszabillenti. A Maus cipőknél ez a talpba öntötten található meg.

 

Mivel a lejtőre helyezett sarokcsont a cipő kérgét kifelé kinyomná → kigacsolná, nagyon fontos a cipőbe erősített magas kéreg behelyezése, mely a cipő tartósságának záloga, és fontos szerepet játszik a sarokcsont helyzetének megtartásában!

A sarok jó pozíciójának biztosításával lehetőséget kapnak a lábszárizmok, és a kis lábizmok, hogy erősödésükkel párhuzamosan felemeljék a boltozatokat, létrehozva az egészséges láb boltozatos alakját.

A szupináló gyermekcipőknek magas minőségi és szakmai feltételeknek kell megfelelniük. Több gyártó, többek közt a Tanoda Kft (Maus) is rendelkezik egészségügyi minősítéssel. Ehhez felépítésükben, a felhasznált anyagok minőségében, tartósságukban magas követelményeket kell teljesíteniük.

Tapasztalatok szerint ennek a márkának a talphossz méretei nagyobbak a megszokottól, és a szélessége is jobban kedvez a széles - magas  lábfejű gyermekek számára. A Maus supinált cipő és szandál mérettáblázat ide kattintva érhető el.

 

4. Ponte20 supinált cipő és talpbetét

 

A Ponte20 supinált cipő a jól ismert , és nagyon népszerű D.D.Step gyerekcipő gyártójától származik.

Eleinte a D.D.step cipők haránt emeléses , vagy boltívet modellező talpbetétjei kivehetővé váltak, és lehetett őket helyettesíteni, az ehhez a cipőkhöz kialakított Ponte20 supinált talpbetétekkel. Ezek a mai napig kaphatók.

Majd a trendnek megfelelően a D.D.Step is piacra dobta a supinált talppal készült cipőit.

A Ponte 20 technológiai fejlesztése észrevétlenné teszi a szupinált cipőt a „normál” cipőtől, mivel az 5mm szupinálást a talp belsejében helyezzük el. Ezzel a megoldással és az igazán divatos designnak köszönhetően a gyermek szívesen viseli lábbelijét, ezért lábtartása rövid időn belül eléri a természetes tartást. 

A Ponte20 gyerekcipők felépítésére jellemző, hogy az orr rész tágas és magas, így az ujjak kényelmesen el tudnak helyezkedni. A lábbeliket valódi, magas minőségű bőrből készítjük, mind a külső és mind a bélés oldalon. A lábbelik kérge megerősített. Ezeknél a cipőknél, speciális kiképzéssel a sarokrész belső éle 5 fokkal meg van emelve. 

Dr.Dobos József ortopéd és sportszakorvos vizsgálta a Ponte20 lábbeliket, és kiállította róluk szakvéleményét.

A Supinált gyerekcipő kínálatban fellelhető még az Asso és a Linea cipő palettáján is egy-egy supinált szandál modell, de ezeket nehéz megtalálni a piacon, még nem terjedtek el eléggé. A Linea supinált modellek is rendelkeznek GYEMSZI engedéllyel, Egészségpénztáraknál elszámolhatók.

Felsoroltuk tehát azokat a supinált cipő márkákat, amit érdemes megvásárolni, mert bizonyítottan rendelkeznek szakvéleménnyel. A felsoroltak közül a Ponte20 kivételével mind Magyar gyártó terméke. A Ponte20 gyártása Kínában történik.

Melyik supinált cipő márkát ajánlanánk mi a legjobb szívvel vásárlóinknak?

Amelyik kiemelkedő elismerést, és a legmagasabb szintű minőségi vizsgálatot tudhatja a magáénak: a Szamos supinált cipőit, szandáljait és csizmáit.

  • Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal Orvostechnikai Igazgatóság által igazolt 93/42/EEC Direktíva ajánlásainak és a nevezett direktívát honosító 16/2006. (III.27.) Eü.M. rendelet orvostechnikai eszközök 1. számú melléklete rá vonatkoztatható tervezési követelményeinek megfelelt- ORVOSTECHNIKAI ESZKÖZ
  • Magyar Termék Nagydíjat nyert
  • Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikája ajánlása
  • Bimeo Vizsgáló és Kutató-Fejlesztő Kft. ajánlása

Jó választást a Supinált cipő márkáinkból!