A gyerekcipoabc.hu cookie-kat használ a kellemesebb felhasználói élmény érdekében. A Hozzájárulás megadásával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Részletes leírást az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
Kategóriák

Szamos cipő, Szamos szandál a minőségi lábbeli

Halustyik Melinda
Szamos cipő, Szamos szandál a minőségi lábbeli

 

Miért olyan népszerűek a Szamos cipők?

Nagyon egyszerű a válasz. A kiváló minőségüknek köszönhetik hírnevüket.

 

 

Magyarország legnagyobb cipőgyára ma a Szamos Kft.

 Több mint 500 dolgozóval, kézzel készítik gyermekink számára a szebbnél szebb, magas minőségű gyerekcipőket.

2007-ben indult útjára a Szamos Kölyök márkanév, melynek termékei hiánypotlók voltak a hazai gyerekcipő piacon. 2008-ban elsőként fejlesztették ki a Supinált cipőket, és kezdték forgalmazni a ma már orvostechnikai eszköznek minősülő, egészségpénztáraknál is elszámolható egészséges lábbeliket.

A Szamos gyermekcipők 100%-ban valódi bőrből készülnek. Széles termékpalettát kínálnak: szandál, szandálcipő, felvezetőpántos cipő, balerina, félcipő, Tex-es vízálló bakancs, bőrbéléses bakancs, csizma. A fiú és lány formatalpas cipőket 19-es mérettől egészen a 40-es méretig, míg a supinált cipőket 19-es mérettől 35-ös méretig gyártják. A színvilág, díszítettség, kiegészítők tekintetében igazodnak a különböző korosztályok igényeihez. Számos modellt orrvédővel láttak el, mely ellenállóbbá teszi a Szamos gyerekcipőt a külső hatásokkal szemben.

A formatalpas Szamos cipők, Szamos szandálok felismerhetőek a kézzel készült gondoskodás, finom puhaságú anyagok nyújtotta magas esztétikai minőségű darabjairól. A formatalpas változatok mind puha,szivacsos haránt emelővel ellátott gyerekcipő modellek. Ortopéd orvosok gyakorta ajánlják a szülőknek lúdtalpas gyermekük megfelelő cipő viseleteként.

               

Általában egy-két tépőzárral szabályozhatók, de előfordulnak fűzős cipőcskék is.

  

Gyakoriak a hímzett díszítések, vagy a különböző bőrből készült rátétek. A legújabb technológiának köszönhetően a lézer vágott finom minták is megjelentek a cipők  díszítésében. Mind kiváló minőségben, tartósan szolgálja  a cipők egyediségét, magas esztétikáját.

Évszaknak megfelelően bőr, bunda, szőrme, vagy thermo béléssel készülnek. A Szamos téli cipői, bakancsai, a Szamos csizmák  TopDryTex köztes béléssel készülnek, ezért vízállóak.

    

 

A supinált cipők gyártása 2008-ban kezdődött. A Szamos Kft. az elsők között reagált az ortopédia irányelveinek forradalmi változásaira. Az ortopédia szemlélete ugyanis egyre gyakrabban hangoztatja, hogy a bedőlt bokájú gyermekek számára az ún. supinációs cipő jelenti a megoldást.

Mit takar ez a technológia?

  • A cipő talpát helyben a Szamos gyárban öntik.
  • Anyaga nagyon könnyű, a talp sarok részének kialakítása pedig speciális.
  • A sarok belső oldala 4-5 mm-el magasabban fekszik, mint a sarok jobb oldala. Így természetes labilitást okozva, járás közben a gyermek talpizmai erősödnek.

A gyerekek  általában hirtelen nyúlnak meg, testsúlyban is változnak, és ez ahhoz vezet, hogy a gerinc egyensúlyi helyzete is megváltozik. Ha a láb izmainak fejlődése ezzel nem tud lépést tartani , akkor a sarkak elkezdenek befelé dőlni, mivel a gyerek a testsúlyát sarkai belső részére helyezi, így a bokák bedőlnek,  egymás felé borulnak. A supinált cipő pedig alkalmas a már kialakult deformitás korrekciójára.

Régebben a gyógycipők nem voltak szépek, tetszetősek. Ez a Szamos Kft. supinált cipőiről nem mondhatók el. A szülők szívesen vásárolják meg ezeket e lábbeliket, mert divatosak, egészségesek, kényelmesek.

    

 

Szintén tépőzárral szabályozhatók legtöbb esetben, ritkábban előfordulnak fűzős modellek. Minden évszakban megtalálhatják a gyermeküknek megfelelő supinált cipőt, mert Texes vízálló változatban bunda, szőrme, vagy thermo béléssel is készülnek.

 

A supinált cipők, és supinált szandálok fontos ismertető jegye még a magasan felvezetett, keményített kéreg is, mert a supinált talp csak úgy tudja megfelelően kifejteni hatását, ha a kéreg alkalmas arra, hogy a sarok tengelyt egyenes állásban tartsa.

A talpbetét kiképzése  a supinált cipőkben egyenes, nincs haránt emelő, se boltívet modellező kialakítás. A cipő gyógyhatása a supinációban rejlik.

A Szamos supinált cipők  orvostechnikai eszköznek minősülnek, megfelelnek a 93/42/EEC Direktíva ajánlásána, és a 16/2006.(III.27) Eü.M. rendelet orvostechnikai eszközök 1. sz. melléklete rá vonatkozó tervezési követelményeinek, valamint u.e rendelet 7. melléklete előírásainak.

A Szamos supinált cipők, és supinált szandálok egészségpénztáraknál elszámolhatók.

Vásárláskor nem kell mást tennie, mint megadni

  • az egészségpénztár adatait,
  • a kártya tulajdonosának nevét
  • a kártya számot, vevő kódot (amit az Ön pénztára megadott)
Tartalomhoz tartozó címkék: érdekesség