A gyerekcipoabc.hu cookie-kat használ a kellemesebb felhasználói élmény érdekében. A Hozzájárulás megadásával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Részletes leírást az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
Kategóriák

​Szamos supinált cipő az egészséges gyermeklábért

Szamos supinált cipő az egészséges gyermeklábért

 

A Szamos supinált cipő olyan speciális konstrukcióval készített lábbeli, amely alkalmas a fejlődésben lévő gyermeklábak saroktengely deformációjának korrekciójára. A supinált cipők alkalmasak a bedőlő boka, a lúdtalp, és az ezek következtében kialakult X láb korrekciójára.

 

 

A kaptafa elkészítésekor szem előtt tartják a gyermekláb anatómiai sajátosságait.

A Szamos supinált cipő speciálisan van kialakítva.    Takarja a láb külső és belső oldalát, a cipő szárán lévő elemek 5-7 mm szabályozást engednek.    A cipőt csattal vagy tépőzárral készítik, hogy minél egyszerűbben le és felvehető legyen.  A cipő hátsó része stabilizálja a csontokat.  A megerősített kéreg támasztékot nyújt a saroktő csontjainak. A supinált gyermekcipők sarok ékkel készülnek. A döntött saroknak köszönhetően a saroktengely nem tud módosulni. A cipőtalp hajlékony anyagból készül, hogy segítse a lábujjak mozgását és a gyors tipegést.  A lábbal érintkező felületek puha, természetes bőrből készülnek, így a láb levegőzése biztosított. Az újszülöttek lába kis kivételtől eltekintve teljesen egészséges. A későbbi elváltozások, mint a bokasüllyedés, a dongatalp, lúdtalp mind a nem megfelelő cipők miatt, vagy az izmok gyengesége okán alakulnak ki. A gyermek kb. egy éves koráig a bokái többnyire befelé fordulnak, lábuk O alakú. Ez később átalakul, a térdek közel kerülnek egymáshoz. A gyermek lába kb. 6 éves korára egyenesedik ki teljesen. A gyermek lábának fejlődése a járással indul meg. A helyesen megválasztott gyermekcipő segít az egészséges lábfejlődésben, vagy a már kialakult ortopédiai elváltozások kezelésében. Ortopéd orvosok javasolják, hogy az egészséges láb érdekében nyáron minél többet járjon a gyermek mezítláb természetes talajon.

  

 

 

 

 

 

   

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekesség