A gyerekcipoabc.hu cookie-kat használ a kellemesebb felhasználói élmény érdekében. A Hozzájárulás megadásával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Részletes leírást az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
Kategóriák

Milyen a jó téli gyerekcipő?

Milyen a jó téli gyerekcipő?

 

Mi az elvárásunk egy téli gyerekcipő esetében? Mindenképp szeretnénk, hogy...

 

 

 

  • meleg legyen
  • ne ázzon be
  • könnyű legyen a gyermekünknek fel és levenni
  • bírja ki a szezont

Mit tehetünk azért, hogy megtaláljuk a legfontosabb kritériumoknak megfelelő téli gyerek bakancsot, gyerek csizmát?

 

Vásárlásnál válasszuk azokat a gyerek csizmákat, vagy téli gyerek bakancsokat, melyek:

  • Bőrből készültek, mert a bőr természetes anyag, jól szellőző, és mérsékelten vízálló.Ha igényeinknek nem elegendő a mérsékelt vízállóság( ami a normál utcai viseletnél biztosítja a láb szárazon tartását) akkor válasszuk a Tex-es megjelölésű termékeket. A D.D.Step nanoTex technológia vízlepergető hatású bevonat a bőrön, ami idővel frissítésre szorul. Kb. 2 hetente érdemes ezeket a cipőket újra kezelni, a D.D.Step saját fejlesztésű Rain&Stain Protector spray segítségével. A teljes vízállóságot a téli gyerek cipő esetében csak a Tex köztes bélés biztosít, melyeket a Szamos cipő téli modelljeiben mindíg megtalál. A TEX köztes bélés egy membrán, ami megakadályozza a csizma, vagy a téli bakancs átnedvesedését. A láb mindig száraz marad.
  • A melegséget többféle béléssel biztosíthatjuk. Leggyakrabban bunda, szőrme vagy Thermo textil kerül alkalmazásra. Érdemes figyelembe venni, hogy minél vastagabb a bélelés, annál valószínűbb, hogy a téli gyerek cipőből 1 számmal nagyobb méretre lesz szükség. A nagyon izzadós lábú gyerekeknél pedig érdemes a vékonyabb bélelésű lábbelit választani.
  • A könnyű fel és levétel fontos a gyermekek számára, mert az óvodában, bölcsödében folyik az önállóságra nevelés, és az udvarra kimenet a gyerekeknek egyedül kell felöltözniük. Milyen sikerélmény az, ha nem kell segítséget kérni, és egyedül elboldogulnak az öltözködéssel .Igaz? Az iskolás gyerekek esetében pedig az idő szűke miatt fontos, hogy hamar bele tudjon bújni csemeténk a téli bakancsba, vagy csizmába. A legegyszerűbb választás a tépőzáras téli gyerekcipő, és az oldalt cipzáras gyerek csizma. A fűzős cipőket is ellátják mostanában belső oldali cipzárral, mert a szülők igényeit minden gyártó igyekszik figyelembe venni. Így ezek a fűzős modellek igazán jól a láb méretéhez igazíthatók, majd a cipzár használatával gyorsan fel és levehetőkké válnak.
  • Téli gyerekcipő esetében nagyban hozzájárul a cipő strapabírásához a megfelelő ápolás. A külső kezelések (impegnálás, viaszos ápolók) növelik a bőr szakító szilárdásgát, megvédik a só, latyak okozta károsodástól, szín fakulástól a téli gyerek csizmát, vagy gyerek bakancsokat.Hosszabban maradnak szépek, strapabírók, és csak akkor kényszerülünk szezon közepén új cipőt venni, ha a csemeténk nagyot nőtt, és szorítja a csizma.

Kívánom találja meg Ön is a megfelelő téli gyerekcipőt webáruházunkban!

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekesség